Ποιοί Είμαστε

Γλυκά Βούλγαρης

Η Ιστορια Μας

Οι αδελφοί Βούλγαροι, ο Θωμάς, ο Παναγιώτης και ο Χαράλαμπος διατηρούσαν καφεζαχαροπλαστείο στην Υπάτη, σε μια ειδυλλιακή περιοχή δίπλα στον υδρόμυλο και εξυπηρετούσαν τους επισκέπτες τους με καφέδες αλλά και γλυκίσματα όπως μεζέδες, γαλακτομπούρεκα, κουραμπιέδες και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Αρχη

Το 1932, οι αδελφοί Βούλγαρη ήρθαν στη Λαμία, αποδεχόμενοι την πρόταση του συγγενή τους Κωνσταντίνου Θεοδωρόπουλου (ο οποίος θα αποχωρούσε λόγο συνταξιοδότησης) και ανέλαβαν τη συνολική λειτουργία της επιχείρηση του, που αφορούσε την εκμετάλλευση του μεγάλου κτιρίου στη νότια πλευρά της πλατείας Ελευθερίας στη γωνία με την οδό Διάκου 2, οπού στους ορόφους του κτιρίου λειτούργησαν το Ξενοδοχείο Ύπνου «Κεντιρκόν», και το ισόγειο, το μετέτρεψαν σε καφεζαχαροπλαστείο με την επωνυμία «Ήβη». Αυτή η επιχείρηση λειτούργησε για 45 χρόνια, δηλαδή περίπου μισόν αιώνα, μέχρι το 1977, που κατεδαφίστηκε το κτίριο.

Το Παρελθον

Στα χρόνια λειτουργίας, το ξενοδοχείο και το καφεζαχαροπλαστείο έγιναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για την εξαιρετική τους θέση στο κέντρο της Λαμίας, αλλά και για την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών και των γλυκισμάτων που παρείχαν οι επαγγελματίες αδελφοί Βούλγαρη στους πελάτες τους. Το ξενοδοχείο φιλοξένησε προσωπικότητες της εποχής όπως τον Βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Άρη Βελουχιώτη και στο καφεζαχαροπλαστείο σύχναζε όλη η αριστοκρατία της Λαμίας και όχι μόνο. Να σημειώσουμε ότι οι αδερφοί Βούλγαροι είχαν από τότε το δικό τους εργαστήριο, με επαγγελματία Μικρασιάτη μάστορα ζαχαροπλαστικής, κάτι πρωτόγνωρο για τα προπολεμικά χρόνια και το ζαχαροπλαστείο ήταν ξακουστό για τους μπεζέδες, το κοπενχάι και το γαλακτομπούρεκο.

Το Σημερα

Σήμερα, ο συνονόματος εγγονός Παναγιώτης Βούλγαρης, μετά από σπουδές στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, με μακροχρόνια εμπειρία σε ζαχαροπλαστεία μεγάλων ξενοδοχείων παγκοσμίου φήμης σε Ελλάδα και εξωτερικό (GRANDE BRETAGNE ATHENS, HILTON ATHENS, EDINBURGH HILTON), συνεχίζει την παράδοση στη Λαμία στο νέο ζαχαροπλαστείο “Γλυκίσματα Βούλγαρη”, πιστός στην παράδοση των παππούδων του, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη και άριστη εκπαίδευση, αλλά και εμπειρία που έλαβε σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν.

Η φιλοσοφια μας

Με αγνά και φρέσκα υλικά, απλές γεύσεις, παλιές παραδοσιακές αλλά και νέες σύγχρονες συνταγές, πάντα καλοφτιαγμένες με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουμε αλλά και υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή ετοιμάζουμε τα γλυκά μας (σε καθημερινή βάση) και σας περιμένουμε να τα γευτείτε και να σας ταξιδέψουν στις γευστικές απολαύσεις άλλων εποχών που όλα ήταν αγνά και καλοφτιαγμένα.

Ας Μιλήσουμε

Για να απαντήσουμε στα αιτήματα/ ερωτήματά σας συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα σας, που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική φόρμα «ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» για την εξυπηρέτηση του ως άνω σκοπού.

3 + 1 =

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Γλυκίσματα

 

 

All Rights Reserved ©

English Version

Επισκεφτείτε μας

Μαρκοπούλου 71

Λαμία, Ελλάδα

Τ.Κ 35100

Ας Μιλήσουμε

+30 2231 022 511

voulgarisweets@gmail.com

Ώρες Λειτουργίας

Δ-Π: 09 πμ - 22 μμ

Σαβ: 10 πμ - 20 μμ

Κυρ: 10 πμ - 20 μμ

Όροι Χρήσης

Created & Powered by BackpackView

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 

Γλυκίσματα

+30 2231 022 511

voulgarisweets@gmail.com

Διεύθ: Μαρκοπούλου 71

Λαμία, Ελλάδα

Τ.Κ 35100

All Rights Reserved ©

ENGLISH VERSION

Όροι Χρήσης

Created & Powered by BackpackView